Συνταγή μαγειρέματος για ρολάκια χοιρινά γεμιστά με δαμάσκηνα και καρότα

 ρολάκια χοιρινά με δαμάσκηνα και καρότα 2 ρολάκια χοιρινά με δαμάσκηνα και καρότα

1ος τρόπος με κρασί

  1. Τοποθετούμε 2 ρολάκια γεμιστά με δαμάσκηνα και καρότο "Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ"  μέσα σε μια απλή κατσαρόλα (ή χύτρα ταχύτητας) και τα σωτάρουμε γύρω- γύρω με ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο, για 1 με 2 λεπτά περίπου, για να κάνουν  λίγη κρούστα. Αυτό βοηθάει να μη στεγνώσει το κρέας και να παραμείνει στο τέλος του μαγειρέματος ζουμερό.
  2. Μετά το σωτάρισμα, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό (ή λευκό ή κόκκινο ημίγλυκο). Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 με 2 λεπτά ακόμη έτσι ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό επιπλέον.
  3. Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 15 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μη στεγνώσουν και στο τέλος να μείνουν με το λάδι και τη σάλτσα τους. 
  4. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα ρολά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. 
  5. Στη συνέχεια κόβουμε το δίχτυ με ένα ψαλίδι και το αφαιρούμε προσεκτικά.
  6. Κόβουμε τα ρολά μας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. 
  7. Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα (ζωμός) με λίγο κορνφλάουερ  (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό) ή με 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό. 

Σερβίρονται με ζυμαρικά ή ρύζι ή πατάτες ή σκέτα με ψωμί.

Άλλοι τρόποι μαγειρέματος

Μετά το αρχικό σωτάρισμα, αντί για το κρασί , προσθέτουμε   ένα ποτήρι φρεσκοστυμένου χυμού πορτοκαλιού και συνεχίζουμε σύμφωνα με τα παραπάνω.

 

Και !!! καλή σας όρεξη