Συνταγή μαγειρέματος για ρολάκια χοιρινά γεμιστά με φέτα και πιπεριά

ρολάκια φετα 1 ρολάκια φετα 2

1ος τρόπος με λευκό κρασί

  1. Τοποθετούμε 2 ρολάκια γεμιστά με φέτα και πιπεριά "Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ" μέσα σε μια απλή κατσαρόλα (ή χύτρα ταχύτητας) και τα σωτάρουμε γύρω- γύρω με ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο, για 1 με 2 λεπτά περίπου, για να κάνουν λίγη κρούστα. Αυτό βοηθάει να μη στεγνώσει το κρέας και να παραμείνει στο τέλος του μαγειρέματος ζουμερό.
  2. Μετά το σωτάρισμα, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί λευκό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 με 2 λεπτά ακόμη έτσι ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό επιπλέον.
  3. Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 15 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μη στεγνώσουν και στο τέλος να μείνουν με το λάδι και τη σάλτσα τους.
  4. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα ρολά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  5. Στη συνέχεια κόβουμε το δίχτυ με ένα ψαλίδι και το αφαιρούμε προσεκτικά.
  6. Κόβουμε τα ρολά μας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  7. Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα (ζωμός) με λίγο κορνφλάουερ (περίπου1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό) ή με 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό.

Σερβίρονται με ζυμαρικά ή ρύζι ή πατάτες ή σκέτα με ψωμί.

Άλλοι τρόποι μαγειρέματος

Μετά το αρχικό σωτάρισμα, αντί για το κρασί , προσθέτουμε:

  1. τριμμένες ντομάτες (ή πολτός ντομάτας σε νερό)
  2. ή ένα ποτήρι νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα,

και συνεχίζουμε σύμφωνα με τα παραπάνω.

Και … καλή σας όρεξη!!!

ΧΟΙΡΙΝΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΒΕΡΓΟΣ