Συνταγή για ρολάκια - σπαγγάκια χοιρινά σε σάλτσα ντομάτας.

Υλικά: 4 ρολάκια-σπαγγάκια "Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ", 400 γραμμάρια συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας, 1 φρέσκια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη (προαιρετικά), 1 μεγάλο κρεμμύδι, 20 ml λευκό κρασί (ή 2 κουταλιές της σούπας), (5 σπόρους κόλιανδρο ή θυμάρι προαιρετικά), αλάτι πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, μισό ποτήρι νερό.

 

Προετοιμασία: Προσθέτουμε τα ρολάκια-σπαγγάκια (έχουν αλάτι και μπαχαρικά, δεν προσθέτουμε επιπλέον) και τηγανίζουμε όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε βάλει το κρέας και σωτάρουμε. Όταν το κρεμμύδι ροδίσει, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρασί και μετά από ένα λεπτό το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και την τριμμένη ντομάτα. Συμπληρώνουμε με το νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά ή 20 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας.

Σερβίρεται με ρύζι ή ζυμαρικά.

                                                                                                                                                                                                                                         Καλή σας όρεξη !!!

Για να δείτε όλες τις διαφορετικές συνταγές μαγειρικής με τα ρολάκια-σπαγγάκια πατήστε εδώ