Σουτζουκάκια με χοιρινό κιμά

                                                                                                                                                                                  

 

Υλικά:

  • Ένα κιλό κιμά χοιρινό, 2 αυγά, μισό κουταλάκι κύμινο
  • Ένα κρεμμύδι, 1 κουταλάκι πάπρικα, μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι, πιπέρι φρέσκο, 100 γρ. φρυγανιά, ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα:

  • 1 κρεμμύδι, 4 σκελίδες σκόρδο, μισό κιλό συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης, ρίγανη. 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί, με τελευταία την φρυγανιά και φορμάρουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το άλλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σκόρδο και αφήνουμε να μαραθούν. Σβήνουμε με το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, τη δάφνη και τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα περιττά υγρά.

                                                                                                                                                          Καλή σας όρεξη !!!