Επισήμανση: όλες οι φωτογραφίες των προϊόντων που περιέχονται στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είναι πραγματικές φωτογραφίες των δικών μας και μόνο προϊόντων !

Τα προϊόντα μας τα οποία είναι κρέατα και παρασκευάσματα κρέατος, προέρχονται από ζώα που εκτρέφονται με φυσικό τρόπο στην ορεινή και ημιορεινή Ήπειρο και συγκεκριμένα στις περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, σε ένα απολύτως αγνό, καθαρό και φυσικό περιβάλλον μακρυά από άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Κρέατα

  1. Όλο το χοιρινό κρέας παράγεται από την οικογένεια Βέργου στις φάρμες της, από ζώα τα οποία τρέφονται κυρίως με δημητριακά και αρωματικά φυτά και βότανα και διαθέτουν ιδιαίτερη και μοναδική γεύση !
  2. Το βόειο και μοσχαρίσιο κρέας προέρχεται από μικρούς κτηνοτρόφους από περιοχές των Ιωαννίνων και είναι πρώτης ποιότητας και νοστιμιάς !
  3. Το αιγοπρόβειο κρέας και το κρέας αμνοεριφίων (αρνί-κατσίκι) προέρχονται από αιγοπρόβατα και αμνοερίφια από το Ξηροβούνι της Ηπείρου. Πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας κρέατα με απαράμιλη γεύση και αγνότητα. Αρνάκι και κατσικάκι γάλακτος, ζυγούρι, αλλά και πρόβειο παϊδάκι, ή γίδα, αποτελούν τη σφραγίδα των τοπικών κρεάτων μας με ασύγκριτη νοστιμιά !
  4. Το κοτόπουλο είναι ηπειρώτικο από τις ορεινές περιοχές της Άρτας και των Ιωαννίνων και μοναδικό !

Παρασκευάσματα κρεάτων

  1. Όλα τα παρασκευάσματα κρεάτων όπως τηγανιές μαριναρισμένες, κιμαδοειδή προϊόντα (όπως μπιφτέκια, σουτζουκάκια, σεφταλιές, γιουβαρλάκια κ.α.) αλλά και όλα τα χωριάτικα λουκάνικα, παρασκευάζονται με καθαρό κρέας και καρυκεύματα τα οποία είναι δικής μας παρασκευής από καθαρές πρώτες ύλες μπαχαρικών της Ανατολής και αρωματικών φυτών και βοτάνων ελληνικής και βιολογικής καλλιέργειας.
  2. Δεν χρησιμοποιούμε χημικά συντηρητικά έτσι ώστε τα προϊόντα μας να είναι καθαρά σε σύσταση και σε γεύση για να μπορούμε να τα καταναλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας με ασφάλεια. Συγκεκριμένα, δεν χρησιμοποιούμε νιτρώδη και νιτρικά άλατα ούτε φωσφορικά άλατα στα προϊόντα μας. Τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία κρέατος και κυρίως λουκάνικων ως χημικές ουσίες διατήρησης κόκκινου χρώματος αλλά και ως συντηρητικά, και ενοχοποιούνται για δυνητικές σοβαρές βλάβες στην υγεία του ανθρώπου μετά από μακροχρόνια κατανάλωση. Τα φωσφορικά άλατα χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού στην παρασκευή λουκάνικων κυρίως αλλά και άλλων προϊόντων κρέατος, διότι βοηθούν στη συνεκτικότητα των προϊόντων και τη συγκράτηση νερού, ενοχοποιούνται όμως για στομαχικές διαταραχές αλλά και άλλες επιδράσεις στη νεφρική και καρδιαγγειακή λειτουργία μετά από υπερκατανάλωση. Εμείς απαγορεύουμε αυστηρά τη χρήση τους στα προϊόντα μας.
  3. Τα προϊόντα μας είναι αυτούσια κρέατα και παρασκευάσματα κρεάτων με ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά, μοναδικά, αγνά, αλλά και απολύτως ασφαλή για την υγεία μας αλλά και την υγεία των παιδιών μας ! Είναι νόστιμα και απολύτως υγιεινά να καταναλωθούν από μικρά παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας. Δεν προκαλούν στομαχικές διαταραχές και δεν προκαλούν οποιαδήποτε δυσφορία κατά τη διάρκεια της πέψης. Δοκιμάστε τα τώρα και θα ενθουσιαστείτε με τη νοστιμιά και την αγνότητά τους !