Συνταγή μαγειρέματος για ρολάκια – σπαγγάκια χοιρινά
αλά κρεμ, με μανιτάρια

Υλικά: 5 ρολάκια-σπαγγάκια"Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ" , 250 γρ μανιτάρια, 50 γρ μπέικον, 200 ml κρέμα γάλακτος, ελαιόλαδο, μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι.

Προετοιμασία: Σε ζεστό λάδι τοποθετούμε τα ρολάκια-σπαγγάκια (έχουν αλάτι και μπαχαρικά, δεν προσθέτουμε επιπλέον) και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές προσεκτικά ώστε να μην καούν αλλά να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και τηγανίζουμε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε το μισό λάδι-λίπος από το τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με μισό ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά περίπου. Αν εξατμιστούν πολύ τα υγρά, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό επιπλέον. Όταν ψηθούν τα μανιτάρια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ψιλοκομμένο μαϊντανό (αλάτι και πιπέρι προαιρετικά) και τα αφήνουμε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να πήξει η κρέμα.

Σερβίρεται με ζυμαρικά.

                                                                                                                                                                                                                                        Καλή σας όρεξη !!!