Η εταιρεία "Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ" εδρεύει στην Ήπειρο, στο 44 χλμ. της Εθν. Οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, στο Δήμο Ζηρού και λειτουργεί ως μια από τις εταιρείες των επιχειρήσεων ΒΕΡΓΟΥ των οποίων οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν κυρίως την πρωτογενή παραγωγή χοιρινού κρέατος και ζωοτροφών, την εμπορία αποκλειστικά ελληνικών κρεάτων  (χονδρική και λιανική), και συνιστούν μια καθετοποιημένη αλυσίδα παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος στην Ελλάδα (www.vezzo.gr). Οι δραστηριότητες της οικογένειας ΒΕΡΓΟΥ ξεκίνησαν το 1973 με την εκτροφή χοίρων σε φάρμες στην ημιορεινή Ήπειρο, σε ένα φυσικό και απολύτως καθαρό περιβάλλον χωρίς ανθρώπινες δραστηριότητες.

Σήμερα, οι εγκαταστάσεις όλων των επιχειρήσεων απαρτίζονται εκτός από τις φάρμες εκτροφής, από εργοστάσιο ζωοτροφών για παρασκευή μιγμάτων τροφών προς εμπορία αλλά και ιδία χρήση (από το 1997), σφαγειοτεχνική εγκατάσταση (με τον κωδικό S47 της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1997), μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος και αλλαντικών (από το 2002) και καταστήματα λιανικής πώλησης κρεάτων στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Κερασώνας Φιλιππιάδας) και στη Δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Φλώρινα) (από το 2013). 

ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

Μονάδα επεξεργασίας κρέατος ΦΑΡΜΕΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ 

Εργοστάσιο Ζωοτροφών

Η επιχείρηση απασχολεί υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό διεθνούς και αναγνωρισμένου κύρους (Διδάκτορες Χημείας - Βιοχημείας, Κτηνίατρους, Χημικούς, Βιολόγους)  οι οποίοι σχεδιάζουν, ελέγχουν και διευθύνουν όλες τις διαδικασίες παραγωγής και επεξεργασίας. Επίσης, η εταιρεία έχει συμβούλους Καθηγητές και Ερευνητές Ελληνικών Πανεπιστημίων και συνεργάζεται με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα συμμετέχοντας και σχεδιάζοντας ερευνητικά προγράμματα επιστημονικής μελέτης του ηπειρώτικου κρέατος. Πρωτοπορεί στην προσπάθεια ανάδειξης του ηπειρώτικου κρέατος ως προϊόντος ονομασίας προέλευσης με αγνά και ιδιαίτερα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά με τον σχεδιασμό και την υποβολή ερευνητικών μελετών προς χρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Με απώτερο σκοπό τη σωστή, υγιεινή και γευστικά ανώτερη διατροφή του ανθρώπου, προσφέρουμε ένα μεγάλο εύρος ποιοτικών ειδών κρέατος στους καταναλωτές μας, διαθέτοντας επιπλέον της δικής μας παραγωγής και κρέατα μικρών τοπικών Ηπειρωτών κτηνοτρόφων, τα οποία προέρχονται από ζώα που εκτρέφονται αποκλειστικά στη Ήπειρο σε ένα φυσικό περιβάλλον, όπως αμνοερίφια, βόειο και αιγοπρόβειο κρέας αλλά και κοτόπουλα Ηπείρου. Η προσεκτική επιλογή των κρεάτων πραγματοποιείται στη μονάδα επεξεργασίας κρέατος στη σφαγειοτεχνική εγκατάσταση της οικογένειας ΒΕΡΓΟΥ εκτάσεως 2.500 τ.μ.. Εκεί γίνεται η αποστέωση, ο τεμαχισμός και η προετοιμασία διαφόρων ειδών παρασκευασμάτων κρέατος (μπιφτέκια, λουκάνικα, ρολά κ.α). Έτσι, με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε ότι τα κρέατα είναι πάντα φρέσκα, δεδομένου ότι ο έλεγχος, η κοπή και η επεξεργασία τους γίνεται αμέσως μετά τη σφαγή των ζώων χωρίς να μεσολαβούν καθυστερήσεις μεταφοράς κρεάτων. Σε όλες τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης εφαρμόζεται σύστημα HACCP (διασφάλιση υγιεινής, ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων).

Όλα τα παρασκευάσματα κρέατος κατεργάζονται με τα καρυκεύματα της Ειρήνης, τα οποία παρασκευάζει η ίδια στο εργαστήριο καρυκευμάτων στις κεντρικές εγκατατάσεις της επιχείρησης, με αρωματικά φυτά και βότανα βιολογικής καλλιέργειας, με μπαχαρικά της Ανατολής και ελληνικό, θαλασσινό ιωδιούχο κρυσταλλικό αλάτι. Έτσι, προσφέρουμε μοναδική και ισορροπημένη γεύση σε όλα τα προϊόντα μας τα οποία είναι απολύτως υγιεινά, παρασκευάζονται με σπιτικές συνταγές με φρέσκα αυγά και λαχανικά και ενθουσιάζουν τους καταναλωτές μας. Στις πόλεις όπου η εταιρεία διαθέτει καταστήματα λιανικής πώλησης κρεάτων (πρατήρια κρέατος) παρασκευάζονται επίσης επί τόπου πολλά είδη παρασκευασμάτων κρέατος για να μπορούν οι πελάτες αυτών των πόλεων να τα προμηθεύονται πάντα πολύ φρέσκα.

Πρόσφατα, λειτουργούμε και ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης κρεάτων (online κρεοπωλείο, e-shop) για απομακρυσμένες παραδόσεις κατ' οίκον. 

Στο νέο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μόνο ελληνικά κρέατα που παράγονται στην Ήπειρο ! 

Κάνετε τώρα την παραγγελία σας και θα ενθουσιαστείτε με την άριστη ποιότητα, τη μοναδική γεύση και την εξαιρετική τιμή τους ! 

Το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της επιχείρησης (Δρ. Χημείας Τροφίμων και Βιοϊατρικών Επιστημών) προσφέρουν δωρεάν συμβουλές στους πελάτες του e-shop για θέματα συσχέτισης της διατροφής με την υγεία. Ζητήστε τη συμβουλή μας και θα ανταποκριθούμε άμεσα.

Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ! ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ !

Σε εμάς θα βρείτε κάτι μοναδικό, θα βρείτε το "value for money" !