Λουκάνικα με μανιτάρια

Υλικά:

  • 1/2 κιλό λουκάνικα γλυκιάς πάπρικας "Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ" κομμένα σε ροδέλες
  • 250 γρ φρέσκα μανιτάρια της επιλογής σας
  • 1 κρεμμύδι, 1 πιπεριά φλωρίνης,
  • πάπρικα, αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμένο
  • 200 ml λευκό ή κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν λίγο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη και τα λουκάνικα, και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει μέρος από το λίπος τους. Σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα περιττά υγρά. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε τα λουκάνικα ως κρασομεζέ με χωριάτικο ψωμί ή ως σάλτσα για μακαρόνια ή πιλάφι ή πλάι σε πουρέ.

Καλή σας όρεξη !!!