Σύμφωνα με την επιστήμη, το κρέας είναι απαραίτητο στη διατροφή μας κυρίως επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες οι οποίες επιτελούν πρωτεύον ρόλο στη λειτουργία του μεταβολισμού του οργανισμού. Επιπλέον, οι πρωτεΐνες που υπάρχουν στο κρέας καθώς και σε ζωικής προέλευσης τρόφιμα είναι υψηλής βιολογικής αξίας διότι περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του. Κυρίως για τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη του σώματός τους, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας είναι περισσότερο απαραίτητη σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Κορυφαία θέση στη διατροφή μας έχουν το βόειο και το χοιρινό κρέας γιατί εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες περιέχουν επιπλέον σημαντικά επίπεδα σιδήρου αλλά και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη Β12 κ.α.. Είναι γνωστό ότι η παραγωγή βόειου και χοιρινού κρέατος στη χώρα μας δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού μας. Έτσι, σήμερα, πάνω από το 70% του βόειου και χοιρινού κρέατος που καταναλώνεται στην Ελλάδα να εισάγεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην αγορά του κοτόπουλου, των αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων οι αριθμοί είναι χαμηλότεροι και έτσι η μεγαλύτερη ποσότητα που καταναλώνεται στη χώρα μας να είναι ελληνικής εκτροφής.

Στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι το ελληνικό καταναλωτικό κοινό όταν έχει να επιλέξει μεταξύ ελληνικής ή ευρωπαϊκής προέλευσης κρέατος να προτιμάει με μεγάλη διαφορά τα ελληνικά διότι τα θεωρεί αφενός πιο νόστιμα και αφετέρου έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην εκτροφή τους. Επίσης πιστεύει ότι επειδή η χώρα μας είναι πιο καθαρή περιβαλλοντικά (αέρας, έδαφος, νερά), το κρέας που προέρχεται από τα ζώα που εκτρέφονται εδώ είναι πιο αγνό κρέας. Ειδικά η περιοχή της Ηπείρου είναι από τις πιο παρθένες περιοχές της χώρας μας και το ηπειρώτικο κρέας κατέχει ιδιαίτερη θέση στην προτίμηση από τους καταναλωτές μεταξύ των ελληνικών κρεάτων. 

Η εταιρεία μας, παράγει και προσφέρει μόνο ελληνικά κρέατα και συγκεκριμένα ηπειρώτικα κρέατα πρώτης ποιότητας και απευθύνεται σε πελάτες που είναι ουσιαστικοί και απαιτητικοί στην ποιότητα αλλά και στη γεύση και προτιμούν το ελληνικό κρέας ενώ ταυτόχρονα θέλουν να εμπιστεύονται τον προμηθευτή τους ότι θα τους παρέχει αυτό ακριβώς που ζητούν στη σωστή τιμή. 

Η εποχή μας σε ότι αφορά στην αγορά κρέατος χαρακτηρίζεται κυρίως από τη διάθεση ελκυστικών οπτικά προϊόντων κρέατος με έμφαση στον σχεδιασμό προϊόντων με έντονες χρωματικές αντανακλάσεις και σχεδιαστική απεικόνιση που παραπέμπει σε κάτι διαφορετικό όπως π.χ. κάποιο φυτικό προϊόν. Πρόκειται για πολύ όμορφα παρασκευάσματα κρέατος πραγματικά καλιτεχνήματα ! Ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση αν το κρέας που χρησιμοποιείται για την παρασκευή κάποιου σχεδίου είναι ποιοτικό και αγνό, το τελικό αποτέλεσμα είναι εξαίσιο ! Δυστυχώς μας έχει τύχει πολλές φορές να δοκιμάζουμε μαγειρεμένα εδέσματα κρέατος που ενώ διαθέτουν εξαιρετική όψη, αυτή να μην αντιστοιχεί και σε γεύση. Αυτό συμβαίνει διότι η πρώτη ύλη που είναι το κρέας δεν είναι πάντα πρώτης ποιότητας.

Έτσι, η φιλοσοφία μας διαμορφώνεται με βάση όλα τα προαναφερόμενα δεδομένα και κάνει ισχυρότερη την πεποίθησή μας ότι οφείλουμε να διαθέτουμε κρέατα και προϊόντα κρέατος στους πελάτες μας τα οποία παράγονται στον τόπο μας με ασφάλεια και αυτούσιες πρώτες ύλες σε ένα αγνό και παρθένο περιβάλλον, χωρίς τοξικές ουσίες. Γεύσεις αγνές οι οποίες απογειώνονται με ισορροπημένους συνδυασμούς μπαχαρικών και βοτάνων σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα ! Κύριος σκοπός μας είναι όλα τα προϊόντα μας να είναι αγνά, υγιεινά, νόστιμα και απολύτως ασφαλή για κατανάλωση πρώτα απ’ όλα από τον εαυτό μας και κυρίως από τα παιδιά μας !

Όλα τα προϊόντα τα οποία παράγουμε στις εγκαταστάσεις μας δεν περιέχουν νιτρώδη και νιτρικά άλατα, ούτε φωσφορικά άλατα, ουσίες που ενοχοποιούνται για μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία του ανθρώπου (βλ.  για τα προϊόντα μας). Δεν περιέχουν συντηρητικά ούτε ουσίες που προκαλούν στομαχικές διαταραχές. Είναι φρέσκα, πεντανόστιμα και μοναδικά, με εξαιρετική ποιότητα και γεύση και τα συνιστούμε  ειδικά για υγιεινή διατροφή για όλες τις ηλικίες.

Απολαύστε τη γνήσια, καθαρή και παραδοσιακή γεύση των κρεάτων μας !

Επωφελειθείτε προς διευκόλυνσή σας τη διανομή κατ' οίκον με παραγγελία από το νέο ηλεκτρονικό μας κατάστημα !

www.epiruspork.gr, Χοιρινά Ηπείρου - ΒΕΡΓΟΣ - online κρεοπωλείο